Om vår logga

"I vården är våra händer mycket viktiga"

Vikten av våra händer

I vården är våra händer mycket viktiga. Dels som hjälpmedel, men också för att de förmedlar så mycket känslor. Utifrån det har vi sedan starten haft händer med i vår logotype.

För att understryka vikten av hur viktigt det är att vi är medvetna om hur vi använder våra händer presenterar vi två dikter författade av dels ett barn och dels en äldre kvinna.

Ett blint och dövt barns tankar

Till människor omkring mig en tanke jag sänder

- jag undrar om du vet att för mig är du händer ?

En del är snälla och milda, en hel är hårda och vilda.

En del är okey, jag förstår vad de säger till mig

Men ibland när det kommer en ny, är jag färdig att spy!

När de inte förstår vad jag vill, blir jag förbannad, vill klippa till.

Men så kommer just din hand, som jag längtar efter ibland

Då känner jag mig glad på nytt och livet känns lugnt och tryggt

Händer

Det finns mjuka händer som rör. Det finns hårda händer som rycker och drar. Dörren är stängd, vem kommer när jag ringer. Hårda händer eller mjuka händer ? Det känns bra att få hjälp av mjuka händer. Som inte stressar, utan att det får ta lite tid. Jag kan inte skynda mig, jag kan ingenting, när jag måste skynda mig. När händer som hjälper mig rycker och drar, då kan jag ingenting. Men om jag får lite hjälp av mjuka och lugna händer, då kan jag mycket om det får ta lite tid. När man inte ser riktigt bra, och inte hör riktigt så bra, då är händerna som hjälper mig mycket viktiga. Jag har lärt mig att känna olika händer. Kan undra vem som kommer när jag ringer? De mjuka varma eller de hårda kalla händerna….

Skriven av Maja Ivarsson -95