Instruktörsutbildning i lågaffektivt bemötande och mjukt självskydd

 Instruktörsutbildning i lågaffektivt bemötande och mjukt självskydd

Om kursen

Här är utbildningen som ger dig praktisk kunskap om ett konfliktdämpande/lågaffektivt bemötande och mjukt och värdigt självskydd. Utbildningen varvar onlineföreläsningar, praktisk utbildning,scenariobaserade övningar, samt reflektionsuppgifter.

Som arbetsplatsinstruktör i Durewallmetoden kommer du att vara delaktig i att skapa en tryggare arbetsplats för dig och dina arbetskamrater samt för de människor ni arbetar med. Vår utbildning i lågaffektivt bemötande riktar sig i första hand till dig som arbetar inom vård, skola, omsorg och socialt arbete eller liknande verksamhet.

Utbildningen ger dig kunskaper i vilka mekanismer som utlöser en utagerande eller våldsam situation, samt hur man med hjälp av kroppsspråk, förhållningssätt och lågaffektivt bemötande kan undvika och bemöta dessa beteenden.Du får kunskaper i pedagogik, instruktörskunskap, bedömningsteknik mm så att du på ett bra och pedagogiskt sätt kan förmedla dina kunskaper i bemötande och självskydd till dina arbetskamrater.

Kännetecknande för våra utbildningar är att de bygger på ett medmänskligt förhållningssätt och bemötande. Empati, etik, omsorg, omvårdnad och respekt löper som en röd tråd genom utbildningen.
Utbildningen bygger på blended learning och omfattar sammanlagt 10 kurstillfällen fördelade på onlineföreläsningar, praktisk utbildning samt reflektionsuppgifter för egenstudier.

Som instruktör får du tillgång till vår resursplattform med videos, föreläsningar, kursupplägg,fallbeskrivningar mm som ger dig stöd i din roll som instruktör och material att använda i dina utbildningar.

Utbildningen leder till ett certifikat som gäller för att utbilda på den egna arbetsplatsen. Certifikatets giltighetstid förlängs via regelbunden fortbildning.

Utbildningen går även att beställa till er verksamhet/kommun/ region.

Gillade du den här kursen? Vi vill gärna höra från dig.


Intresseanmälan

Kurstillfällen

Kursarvode  26.500 kr/ person
Inkluderar, utöver en rolig och givande utbildning, fika, lunch, ett gediget kursmaterial, resursplattform med material för egen utbildning, instruktörscertifikat samt instruktörströja.

 Vid bokning av flera deltagare utgår mängdrabatt. Önskar ni     utbildning på plats hos er lämnar vi gärna en offert på det.

Stockholm 

Modul 1: 9-11 sept
Online:  23 sept
Modul 2: 7-8 okt
Modul 3: 4-6 nov 

Göteborg
Modul 1: 17-19 april
Online:     8 maj 
Modul 2: 15 -16 maj
Modul 3: 29-31 maj

Modul 1: 18-20 sept
Modul 2: 17-18 okt
Modul 3: 25-27 nov

Mora
Modul 1: 4-6 sept
Modul 2: 1-2 okt
Modul 3: 12 – 14 nov.

Utbildning startar med onlineutbildning samt ytterligare en onlineutbildning mellan modulerna