Instruktörsutbildning i Förflyttningskunskap

Instruktörsutbildning i Förflyttningskunskap

Om kursen

En praktisk och givande utbildning som ger dig kompetens att utbilda dina kollegor i trygga och skonsamma förflyttningar. Utbildningen vänder sig till dig som arbetar inom sjukvård, äldreomsorg, hemsjukvård, personlig assistans, funktionshinderområdet, särskola. Den passar också bra för dig som arbetar som vårdlärare, fysioterapeut eller arbetsterapeut och vill utbilda dina kollegor eller elever. 

Alla förflyttningar börjar med ett tillitsfullt och tryggt möte med personen. Därför är ett värdigt och trygghetsskapande bemötande, mjuka händer och en anpassad kommunikation en naturlig del i Durewallmetoden. Det ger möjlighet för personen att utnyttja sin fulla potential, vara delaktig och självstyrande i sitt eget liv. Personen upplever en trygg, säker och skonsam förflyttning.

Vi arbetar utifrån ett helhetssyn på människan. Det betyder att en förflyttning skall vara bra för dig som personal med så liten belastning på din kropp som möjligt, men den skall också vara trygg och värdig för den person som behöver din assistans, det är vårt motto.

Under utbildningen kommer du att få lära dig Durewallmetodens grunder.
På en pedagogisk grund bygger vi kunskap från del till helhet där du lär dig att koppla ihop  våra principer till skonsamma och ergonomiska arbetsrörelser i samverkan med den du skall assistera.  Inlärningen blir logisk och därmed bestående och stärker dig i din roll som arbetsplatsinstruktör.

Med Durewallmetoden arbetar du med minsta möjliga kraft utifrån ett lösningsfokuserat och flexibelt arbetssätt. 

Kunskapssammanställningen, 2019:6, som Arbetsmiljöverket publicerat gällande säkra personförflyttningar, visar att utbildningsinsatser där medarbetare utbildas till tränare (så kallad peer coaching) bidrar till ett minskat antalet rapporterade arbetsskador. Kunskap nära utförarna är en framgångsfaktor.

Som instruktör får du även tillgång till vår resursplattform med filmer, föreläsningar, material, mallar mm som ett stöd i din roll som utbildare.

Utbildningen leder till ett certifikat som gäller för att utbilda på den egna arbetsplatsen. Certifikatets giltighetstid förlängs via regelbunden fortbildning.

Gillade du den här kursen? Vi vill gärna höra från dig.


Intresseanmälan

Kurstillfällen

Utbildningen bygger blended learning och omfattar totalt 7 dgr praktisk träning fördelade på två tillfällen samt onlineutbildning, en webutbildning samt reflektionsuppgifter mellan modulerna.

Kursarvode/ person; 19.500 kr ex moms.
Inkluderar, utöver en rolig och utvecklande utbildning, fika,
lunch, ett gediget kursmaterial, material för egen
utbildning, instruktörscertifikat samt instruktörströja.
Som instruktör får du även tillgång till Learnster resursplattform med filmer, föreläsningar, material, mallar mm som ett stöd i din roll som utbildare.

Vid bokning av flera deltagare utgår mängdrabatt. Önskar
ni utbildning på plats hos er lämnar vi gärna en offert.  

Stockholm 2024
Modul 1:11-14 mars
Modul 2: 23-25 april

Modul 1: 1-3 okt
Modul 2: 5-8 nov