Webkurs - Hjälpmedelskunskap och avancerade förflyttningar

Hjälpmedelskunskap och avancerade förflyttningar

Mål med utbildningen 
Ökade kunskaper om hjälpmedel i allmänhet men också en introduktion i mer avancerade förflyttningar med olika hjälpmedel som kan göra förflyttningarna säkrare för personalen men också för dem de assisterar.

Med hjälp av korta föreläsningar, text och filmsekvenser kring bemötande, praktiska förflyttningar och säkerhet vid förflyttning kan du få en bra grundkunskap kring trygga och säkra personförflyttningar med hjälp av de vanligaste förflyttningshjälpmedlen.

Webutbildningen ser vi som en fortsättning på våra tidigare webbaserade kurser i grundläggande förflyttningskunskap och vardagsrehabilitering/aktiverande förhållningssätt. Därför rekommenderar vi att man har gått dessa innan. Den kan också användas separat för att underlätta arbetet med förflyttningshjälpmedel i din verksamhet.

Webutbildningen bör ses som ett komplement till ordinarie rutiner för information och utbildning kring förflyttningshjälpmedel på er arbetsplats

Innehåll
Skillnaden på arbetstekniska hjälpmedel/verksamhetshjälpmedel och individuellt förskrivna hjälpmedel och vem som har ansvar för de olika hjälpmedlen
Förhållningssätt och bemötande för att utföra en trygg och säker förflyttning
Under webutbildningen introducerarar vi och utför förflyttningar med hjälp av:

Vårdbälte
Glidbräda
Golvlyft, från stol, golv och säng till stol och hygienstol
Stålyft till komfortstol
Förflyttningar med överflyttningsplattform
Uppresnings- lyftstol från golv

Säkerhet och hjälpmedel – att till exempel kontrollera tippstöd, bromsar, ställa in knästöd och fotplacering samt säkerhet i samband med förflyttningar med lyft och att använda hjälpmedlen på  på rätt sätt. 

Maila oss på utbildning@durewall.se eller ring 0771-220700  så berättar vi mer.

Gillade du den här kursen? Vi vill gärna höra från dig.


Intresseanmälan

Kursarvode - 850 kr/ licens. Pris ex moms
Vid köp av fler än 25 licenser lämnar vi gärna en offert. 

Önskar ni köpa in kursen till er kommun/verksamhet? Kontakta oss för en offert och teknisk information.