För personliga assistenter

För personliga assistenter

Om kursen

Den här kursen riktar sig till dig som arbetar inom personlig assistans, särskola, korttidsboende. Den passar även dig som assisterar en anhörig eller närstående i hemmet.

Dagen ger dig konkret och praktisk kunskap om hur du arbetar med mjuka och kraftbesparande förflyttningar. Under kursdagen får du praktiskt träna på en personcentrerad och skonsam förflyttningskunskap anpassad till din arbetssituation.

Alla förflyttningar börjar med ett tillitsfullt och tryggt möte med personen. Därför är ett värdigt och trygghetsskapande bemötande, mjuka händer och en anpassad kommunikation en naturlig del i Durewallmetoden. Det ger möjlighet för personen att utnyttja sin fulla potential, vara delaktig och självstyrande i sitt eget liv. Personen upplever en trygg, säker och skonsam förflyttning.

Vi arbetar utifrån ett helhetssyn på människan. Det betyder att en förflyttning skall vara bra för dig som personal med så liten belastning på din kropp som möjligt, men den skall också vara trygg och värdig för den person som behöver din assistans.

Om det finns behov av det så kan vi tillsammans titta på några enkla hjälpmedel som kan komma till användning för skonsammare förflyttningar.

Utbildningen kan med fördel genomföras i hemmet hos kunden.

Gillade du den här kursen? Vi vill gärna höra från dig.


Intresseanmälan

Kurstillfälle 
Kundanpassat